top of page

ASIAKAS KERTOO AARREKARTTATYÖSKENTELYSTÄ

Nainen, aarrekarttaryhmävalmennus

 

Parin viikon päästä kuulumisia:

”Sijoitin unelmakarttaani lauseen "uudet asiat vain kävelevät elämääni" ja totisesti ne ovatkin viime aikoina kävelleet. Koen, että on tapahtunut paljon asioita ja hyvin yllättäviäkin käänteitä matkan varrella. Olen tyytyväinen, että ilmoittauduin mukaan valmennukseen.

Kun harkitsin ilmoittautumista, jostain kuului epäilyn ääni: onko minulla unelmia? Tokihan niitä jokaisella on, mutta suurin osa unelmistani on tiedostamattomia, ne ovat siellä tietoisuuden pinnan alla odottamassa.  Jos minulta kysyttäisiin, mitkä unelmani ovat, en osaisi vastata. Visuaalinen ja
käsillä tekemisen lähtökohta oli hyvä siinä, että sai kosketuksen pinnan alaiseen tietoon ja itseeni.

Olin miettinyt jo pitkään unelmiani. Jokin kuitenkin kerta toisensa jälkeen esti ensin tarttumasta itsenäisesti tehtävään ja pisti miettimään, ovatko nämä oikeasti niitä unelmia joiden haluan toteutuvan.

Kun aloitin valmennuksessa selaamaan lehtiä, unohdin tykkänään, että olen tekemässä unelmakarttaa ja haen kuvia ja tekstejä, jotka vastaavat unelmiani. Lähdin hyvin spontaanisti ja intuitiivisesti työskentelemään. Kuvat ja tekstit, jotka jollain tapaa puhuttelivat, koskettivat tai
korostuivat, valikoituivat.

 

Karttaa tehdessäni kiinnitin huomiota siihen, että siitä alkoi muodostua hyvin itseni näkoinen ja minulle merkityksellisiä asioita täynnä oleva. Mutta miten nämä asiat littyivät unelmiini?

Kartastani tuli hyvin symbolinen, kuten minulle tyypillistä on. Luulen että karttani merkitys avautuu vasta ehkä vuoden tai parin päästä, hitaasti kuoriutuen.

 

Asetin kartan makuuhuoneeseeni, sängyn viereen, jossa katselen sitä usein. Yllättäen, löysin unelmakartan kautta selityksen tunteilleni ja käyttäytymiselleni. Löysin kotiin.

 

Tämä oivallus on ollut järisyttävä. Se on avannut avaruuden  ja tuonnut elämääni huippuhienoja tilaisuuksia ja toteuttanut unelmia, joista en ole uskaltanut edes uneksia. Ehkäpä karttani merkitys tai ainakin sen suurin merkitys on ollut, että se on avannut minulle oven omaan sisäavaruuteeni. Se on ollut todellinen aarrekartta omaan itseen ja itsetuntemuksen kautta tuo se  salaiset ja tiedostamattomat unelmat saavutettavaksi.

Unelmakartta on pistänyt myös miettimään, mitkä "ulkoisista unelmista", joista olen ajatellut tuota haluan, ovat niitä, mitä todella haluan. Se on pistänyt unelmat testiin. Testissä voittavat ne, joista sydän sanoo, seuraa tuota tietä, jos epäilen onko unelma sittenkään se mitä haluan, jää
pois unelmakartastani.

Osa karttani unelmista on siirtynyt tekojen asteelle ja osaa olen lähtenyt konkreettisesti viemään eteenpäin ja alkanut puhumaan niistä avoimesti toisille ihmisille.

 

Pari kertaa on tullut vastaan myös kokemus, että olen juuri ehtinyt miettiä jotain juttua, ei montaa tuntia, kun sellainen syntyy jonkun toimesta ja kuin sattumalta pääsen osalliseksi siihen.

 

Olen matkalla unelmaa kohti."

 

Pari kuukautta myöhemmin:

"Tein viikko sitten rohkean päätöksen unelmakartan siivittämänä: aloitan avantouinnin. En vain meinaa, vaan oikeasti aloitan. Impulsiivisesti välillä toimin, sitten kun toimin, mutta
naurattaa miten tällä on aivan suora yhteys unelmakarttaani. Avantouinnista olen vuosia haaveillut, mutta en ole saannut aikaiseksi. Aina on keksinyt itselleen esteitä, miksi ei voi aloittaa. Nyt sain rohkeutta tarttua haasteeseen ja kävi juuri niin kuin unelmoin! Tämä on yksi esimerkki  unelmakartan toimivuudesta.

 

Huomasin ajattelevani, että tämähän on myös todella hyvä työkalu yritystoiminnan kehittämisessä. Kuvien avulla saattaisi hyvinkin toimia - huomaan että tämä työskentely selvittää todella hyvin ajatuksia, mitä tulevaisuudelta haluaa. Sitä saattaa myös löytää jotain uutta, josta ei ole ollut tietoinen. Jospa haaveet yritystoiminnassakin toteutuu."

 

Haluatko sinä vauhtia unelmillesi?

 

Moni ihana asia odottaa löytämistään - ja toteuttamistaan. Mikset lähtisi matkaan?

 

Katsopa seuraava aarrekarttatilaisuus.

 

 

"Sinikka on rauhallinen, selkeä ja kuitenkin iloisen innostava valmentaja. Mutkaton ja sujuva ammattilainen. Tiedän varsin monta, kenelle suosittelisin nimenomaan Sinikan valmennusta!"

 

"Sinikka on hauska, mukava ihminen. Hän on huippuvalmentaja - luonteva, ammattitaitoinen, kekseliäs, äärimmäisen tilannetajuinen ja empaattinen. Hänellä on elämänkokemusta ja rohkeutta peilata asioita myös oman kokemuksen kautta, arvostan sitä suuresti."

 

"Luottamus omiin vaikutusmahdollisuuksiin nousi, tämä oli se tärkein juttu."

 

"Elämäni on nyt paljon valoisampaa."

 

"Valmentajana Sinikka on asiantunteva, kannustava ja jämäkkä. Hän välittää aidosti valmennettavistaan. Ihailen hänen kykyään palata asiaan, kun keskustelu rupesi rönsyilemään muihin aiheisiin. Sinikka valoi uskoa siihen, että asia kuin asia hoituu. Olen erittäin tyytyväinen osallistumisestani valmennukseen!”

 

"Valmentajana Sinikka on kyllä niin omassa elementissään. Mahdottoman innostava ja kannustava!"

Valmentaja Sinikka Kiviluoma

Olen valmentaja Sinikka Kiviluoma. Kun tietää, minne on menossa, on helpompi päästä sinne. Miten voin auttaa Sinua pääsemään kohti tavoitettasi?

bottom of page